VİDEO KONFERANS YÖNTEMİ İLE DOKTORA YETERLİK SINAVI YAPMA YÖNERGESİ

14 Haz

YAZILI SINAV YAPILIŞI:

1- En az 1 hafta öncesinden tez danışmanı  tarafından sınav tarihleri öğrenciye bildirilir.

2- Sınav öncesinde 3b.duzce.edu.tr üzerinden tez danışmanı toplantı odası oluşturur. Toplantı daveti, Jüri üyeleri ve öğrenci e-posta adreslerine, sistem üzerinden tez danışmanı tarafından gönderilir.

3- Tüm sınav sistem üzerinden otomatik olarak kayıt altına alınır.

4- Toplantı saatinde 3b.duzce.edu.tr üzerinden yazılı sınav soruları öğrenci ile paylaşılır.

5- Öğrenci, jüri üyelerinin görebileceği şekilde beyaz bir kâğıda cevaplarını yazar.

6- Cevap kâğıdı, sistem üzerinden jüri üyelerine gönderilir.

7- Tez danışmanı, web sayfamızın üst menüsündeki Öğrenci>Formlar sekmesinden Form 38: Doktora Yeterlilik Yazılı Sınav Tutanağı Formu”nu indirir ve jüri isim tablosunu doldurup ortak sınav sonuçlarını yazarak imzalanmak üzere jüri üyelerine iletir.

8- Sınavın sonucu (Form 38: Doktora Yeterlilik Yazılı Sınav Tutanağı) ile ekte istenen evrak ve kayıtlar, tez danışmanı tarafından ASD/ABD üzerinden enstitüye gönderilir. Evrak ve kayıtlar, ASD/ABD tarafından, sınav tarihinden itibaren (5) iş günü içerisinde Enstitümüze gönderilmelidir.

SÖZLÜ SINAV YAPILIŞI:

1- Yazılı sınav ile sözlü sınav arasında en az 1 saat olacak şekilde 3b.duzce.edu.tr üzerinden tez danışmanı sözlü sınav için toplantı odası oluşturur. Toplantı daveti, Jüri üyeleri ve öğrenci e-posta adreslerine, sistem üzerinden tez danışmanı tarafından gönderilir.

2- Toplantı saatinde 3b.duzce.edu.tr üzerinden sözlü sınav gerçekleştirilir.

3- Tüm sınav sistem üzerinden otomatik olarak kayıt altına alınır.

4- Tez danışmanı, web sayfamızın üst menüsündeki Öğrenci>Formlar sekmesinden Form 38: Doktora Yeterlilik Yazılı Sınav Tutanağı Formu”nu indirir ve jüri isim tablosunu doldurup ortak sınav sonuçlarını yazarak imzalanmak üzere jüri üyelerine iletir.

5- Sınavın sonucu (Form 38: Doktora Yeterlilik Yazılı Sınav Tutanağı) ile ekte istenen evrak ve kayıtlar, tez danışmanı tarafından ASD/ABD üzerinden enstitüye gönderilir. Evrak ve kayıtlar, ASD/ABD tarafından, sınav tarihinden itibaren (5) iş günü içerisinde Enstitümüze gönderilmelidir.